Multi Functioneel Centrum Binnenbos in Zeist

Luchtbehandeling met warmteterugwinning, verwarming en regeling voor het wonderschone architectonisch multifunctioneel centrum Binnenbos in Zeist

Binnenbos Zeist
Het Binnenbos in Zeist Oost is een ontmoetingscentrum gericht op zorg&welzijn, zelfontplooiing en ontmoeting voor alle inwoners van Zeist-Oost. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren, wijkbewoners kunnen er terecht voor advies en informatie, de woningen boven het centrum is thuis voor 42 cliënten van Abrona. Het gezondheidscentrum met drie huisartsen, een apotheek, twee fysiotherapiepraktijken en een praktijk voor oefentherapie Mensendieck en de muziekschool Backstage zijn vaste huurders. In de kelder zijn de gymnastieklokalen voor de basisscholen en wijksportorganisaties gepland. En dat alles in combinatie met een gezellig eetcafé, voor een lekkere hap in een goede sfeer.

Voorzieningencampus in het nieuwe Kerckebosch
Kerckebosch wordt een ‘levensloopgeschikte’ wijk met als doel dat bewoners zo comfortabel en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Naast de nieuwe woningen spelen de nieuwe en verbeterde voorzieningen hierbij een belangrijke rol. In het hart van de nieuwe wijk komt de voorzieningenzone (Campus Kerckebosch) met o.a. de Brede School, het Christelijk College Zeist en school voor speciaal basisonderwijs De Stuifheuvel. Het ontmoetingscentrum Binnenbos is het middelpunt van Campus Kerckebosch.

De luchtbehandeling
Voor dit gebouw met zijn prachtige architectuur hebben wij 6 luchtbehandelingskasten geleverd. Alle units zijn voorzien van een eigen regeling en aangesloten op een Deos gebouwbeheersysteem. Een deel van de units is in een technische ruimte op het dak gesitueerd. De overige units staan op tussenverdiepingen. Alle units zijn voorzien van warmteterugwinning met dubbele kruisstroomwisselaars of tegenstroom platenwisselaars.