Heel herkenbaar bij renovatie…geen ruimte voor techniek!

Problematiek en oplossingen bij renovatieprojecten

Luchtbehandelingskasten in renovatieprojecten zijn maar al te vaak volledig ingebouwd met andere installatie componenten. Denk aan ketels, verdelers en regeltechnische apparatuur. Dan heb je bij vervanging als installateur een aardige uitdaging.

In veel gevallen is de technische ruimte (te) krap bemeten door vernieuwde regelgeving zoals de Ecodesign. Eisen aan energiezuinigheid worden alsmaar hoger en luchtbehandelingskasten alsmaar groter, daarbij is de  toegang tot de technische ruimte vaak nog een uitdaging apart.

Gelukkig denken wij met u mee en kunnen wij veel units leveren in hapklare brokken.

Eenvoudig te verbinden losse delen voor uw luchtbehandeling in renovatieprojecten

U kunt de hanteerbare losse delen simpel met elkaar verbinden. De verbindingen tussen de losse secties bestaan uit een tweetal kabels. Één kabel voor de benodigde voeding en één kabel voor stuursignalen. Onze leverancier Komfovent levert alle benodigde afdichtband en bevestigingsmaterialen mee. Bovendien ondersteunen wij u graag op locatie bij het samenstellen van de diverse delen.

Vrijwel geen transportruimte? Geen probleem!

Als de interne transportruimte vrijwel niet beschikbaar is, kunnen wij zelfs een luchtbehandelingsunit in stijlen en delen op locatie aanleveren. De unit wordt dan vanaf de grond opgebouwd door een ervaren vakspecialist van de fabrikant. Een voorbeeldproject van een van onze succesvolle renovatieprojecten met weinig ruimte is de luchtbehandelingsinstallatie van de Subway in Hoofddorp.

Inbedrijfstelling snel en eenvoudig

De units van Komfovent maken gebruik van de zeer uitgebreide C5-Regeling. Deze regeling bestaat uit maar 4 componenten en stekkerklare verbindingen. Door dit unieke concept is uw unit in zeer korte tijd en met weinig inspanning in bedrijf gesteld.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden bij uw luchtbehandeling renovatieproject.

Luchtbehandeling in delen voor renovatieprojecten