Mag het ietsje kleiner zijn?

U hebt vast wel eens van die projecten waarbij een grote centrale luchtbehandelingskast niet kan of niet gewenst is.

Voor dat probleem hebben wij voor u de perfecte oplossing. U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal luchtbehandelingskasten vanaf 250 m3/u tot 15.000 m3/u. Deze zijn beschikbaar met verticale of horizontale aansluitingen of een combinatie hiervan.

In de meeste gevallen zijn de units voorzien van de zeer complete C5 regeling waarmee de complete luchtbehandelingsinstallatie probleemloos kan worden geregeld.
Bovendien is deze regeling standaard voorzien van modbus (RS485 of TCP/IP), Bacnet en een interne webserver voor eventuele koppeling met een gebouwbeheersysteem of externe computer/tablet/smartphone.
Met behulp van een UTP kabel en een laptop zijn ter plaatse eenvoudig instellingen en parameters te controleren en/of aan te passen. Aanvullende software is niet nodig.

Mocht u meer willen weten of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Verkoopteam Vortvent – Decipol Luchtbehandeling & Ventilatie

Vortvent presentatie op de NBD-online site

Wij hebben sinds kort een presentatie op de site van de Nederlandse Bouw Documentatie.

In deze presentatie staan de Vortvent Komfovent RHP luchtbehandeling units in de schijnwerpers.

Deze compacte warmteterugwin units met geïntegreerde DX warmtepomp zijn zeer goed toepasbaar in situaties waarbij geen losse DX warmtepomp op buiten geplaatst mag of kan worden.

De verdamper, compressor, condensor en alle regeltechniek zijn in de unit gemonteerd. De regeling van de DX warmtepomp is helemaal geïntegreerd met de C5 regeling.

De C5 pluy & play regeling heeft uitgrbreide functionaliteit, waaronder Modbus (RS-485 en TCP/IP), Bacnet en een geïntegreerde webserver. Aanvullende software is met de webserver niet nodig.

De Vortvent Komfovent RHP presentatie kunt hier openen.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 085-782 64 00 of info@vortvent.nl

Met vriendelijke groet,

Verkoopteam Vortvent – Decipol Luchtbehandeling & Ventilatie

Vrijdag 28 april zijn wij gesloten…!

Vrijdag 28 april, de vrijdag na Koningsdag zijn wij gesloten en hebben een lekker lang weekend.

Voor noodgevallen zijn wij wel telefonisch bereikbaar op ons algemene nummer 085-782 64 00

Prettige feestdagen.

Wij zijn verhuisd naar Papendrecht…!

Met ingang van 27 maart 2017 is ons nieuwe adres: Buitendijks 63, 3356 LX in Papendrecht.
Telefoon, fax en emailadressen blijven gelijk.

Wij gaan gezellig mee met onze voormalige zusteronderneming De Jong Pompentechniek naar dit nieuwe adres.

Mocht u een keer willen komen kijken, dan bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Verkoopteam Vortvent

Nieuw telefoonnummer 085-782 64 00..!

Meld je aan voor de Vortvent nieuwsbrief

Wij hebben, na het zelfstandig voortzetten van Vortvent, een nieuwe VOIP telefooncentrale in gebruik genomen.

Hiermee vergroten wij onze flexibiliteit en zorgt ervoor dat u ons nog beter kunt bereiken.

Ons nieuwe nummer is vanaf nu: 085-782 64 00

Wilt u zo vriendelijk zijn deze gegevens aan te passen in uw administratie?

Het oude nummer blijft nog even in de lucht maar zal binnenkort voorafgegaan worden met een bericht over deze wijziging.

Alvast hartelijk dank voor de medewerking.

Controleer uw binnenklimaat eenvoudig en snel via Internet met nieuwe Amalva Komfovent C5-Regeling

Lancering vernieuwde reeks Kompakt REGO C5 Onze leverancier Amalva Komfovent heeft haar prima C3 regeling voor haar luchtbehandelingskasten vernieuwd. Met de uitgebreide C5-Regeling kunt u voortaan uw klimaatbeheersing via Internet controleren. Als installateur bespaart u reis- er arbeidstijd. Via een simpele klik op Internet krijgt u de unit duidelijk in beeld op uw beeldscherm. Op afstand kunt u alle gemeten waarden en eventuele foutmeldingen inzien. Wijzigingen in tijden, temperaturen, programma’s en luchthoeveelheden kunt u met deze nieuwste C5-Regeling dus voortaan op afstand regelen.

Heeft u een Android smartphone (4.0 of hoger)?

Dan kunt u met de gratis Komfovent Home app de belangrijkste gegevens instellen via uw telefoon. Eenvoudiger en efficiënter kan het bijna niet.

Eenvoudig monitoren met nieuwste techniek

De Kompakt Rego, Verso en Klasik Luchtbehandelingskasten van Amalva Komfovent maken gebruik van de C5-Regeling. Met de nieuwe C5-Regeling is uw luchtbehandelingsinstallatie uitgerust met de meest moderne techniek.

De geïntegreerde webserver maakt eenvoudig monitoren en instellen van uw luchtbehandeling mogelijk. Parameters zijn simpel instelbaar. De status van uw apparatuur is snel afleesbaar door de heldere grafische voorstelling van de geïnstalleerde apparatuur.

Andere voordelen van de Amalva Komfovent C5-Regeling

 • Zeer uitgebreide regeling met geïntegreerde webserver, Modbus en Bacnet protocol
 • Unit houdt het binnenklimaat automatisch op een constante kwaliteit (constant luchtdebiet of drukregeling met drukregelaar)
 • Robuuste opbouw met hoofd- en uitbreidingsmodules, verbonden met slechts 2 kabels
 • Volledig bedraad en voorzien van de benodigde veldapparatuur en een afstandsbediening
 • Regeling op retourtemperatuur of inblaastemperatuur
 • Geschikt voor luchtkwaliteitsregeling (CO2, VOC, RH%)
 • Veel functionaliteiten met o.a. programmeerbare brandschakelingen, vraag gestuurd inschakelen, diverse DX aansturingen (proportioneel op vermogen, setpoint) en uitgebreide klokprogramma’s

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe C5-Regeling? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Komfovent heeft de KOMPAKT REGO luchtbehandelingsunits met de nieuwe C5-Regeling geïntroduceerd

Lancering vernieuwde reeks Kompakt REGO C5 Sinds kort bevatten alle KOMPAKT REGO Luchtbehandelingsunits de nieuwe generatie geïntegreerde C5-Regeling. De nieuwe geïntegreerde C5-Regeling in de KOMPAKT REGO luchtbehandelingskasten garandeert u nog betere en efficiëntere prestaties en meer regelgemak.

De nieuwe C5-Regeling maakt gebruik van de beste eigenschappen van de C3-Regeling. Het aantal functies is sterk uitgebreid en geoptimaliseerd. De nieuwe regeling is nog handiger in gebruik. Lees de gedetailleerde beschrijving van alle C5 functies.

Voordelen van de nieuwe C5-Regeling

 • Optimale prestaties, zeer grote energiebesparing
 • De gebruiker kan de belangrijkste parameters van de apparatuur en de energie efficiëntie controleren. Het rendement van het warmtewiel of kruisstroomwisselaar, het elektriciteitsverbruik van het verwarmingselement en de energiezuinige werking van de ventilatoren.
 • Eenvoudige en logische bediening
 • Download de speciale app (Android 4.0 of hoger), zodat u de unit eveneens via uw mobiele telefoon kunt besturen.

Het nieuwe bedieningspaneel vergroot uw gebruiksgemak. U kunt de verschillende functies van uw luchtbehandelingskast er eenvoudig mee controleren. Het bedieningspaneel maakt gebruik van smart controle, een kleuren LED-display met touchscreen en een geïntegreerde thermometer en vochtmeter. Bovendien kunt u uw eigen taal selecteren.

De aangepaste screensaver geeft 3 parameters tegelijkertijd weer. U kunt het paneel afhankelijk van uw wensen op verschillende manieren bevestigen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten beloond met verschillende TÜV certificaten

Uw Komfovent Luchtbehandelingsunit voldoet gegarandeerd aan de meest energiezuinige energieklassen A +, A of B. De Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten hebben namelijk alweer een TÜV certificaat ontvangen.

Selectiesoftware Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten voldoet aan RLT-richtlijnen

Daarmee voldoet de selectiesoftware van de Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten aan de RLT-richtlijnen voor energie efficiëntie. De RLT-richtlijnen zijn gelijk aan die van Eurovent. Specifieke informatie over de energieklasse van uw Komfovent luchtbehandelingskast vindt u in een datasheet bij uw offerte en tevens bij de geleverde unit. Eerder werden de KLASIK luchtbehandelingskasten al beloond met de TÜV certificering voor hygiënisch ontwerp volgens de VDI-norm 6022-1.

TÜV Certificering

TÜV (Technischer Überwachungsverein) is wereldwijd een gerenommeerde en leidende certificatie en inspectie instelling. TÜV staat voor betrouwbaarheid en deskundigheid. Wereldwijd zijn er verschillende vestigingen. In Nederland is TÜV Nederland verantwoordelijk voor de TÜV Certificeringen. Bedrijven en producten kunnen o.a. certificaten ontvangen voor veiligheid, kwaliteit, hygiëne, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten.

Britse ventilatie fabrikant Vent-Axia wint prestigieuze ‘Woningbouw Awards 2014’

Vent-Axia heeft de prestigieuze ‘Product van het Jaar’ award gewonnen voor haar revolutionaire mechanische ventilatieapparatuur voor de woningbouw. De ventilatieapparatuur is ideaal voor energiezuinige toepassingen in keuken en badkamer bij energie neutraal woningen.

Ventilatieapparatuur voor nieuwbouw en sociale woningbouw

De nieuwste mechanische ventilatieapparatuur voor de woningbouw van Vent-Axia zit boordevol innovatieve functies. Er wordt decentraal geventileerd en de apparatuur werkt bijna geruisloos. De apparatuur is speciaal ontworpen voor nieuwbouw woningen en sociale woningbouw.

Besparen van tijd en geld

Als bouwer bespaart u tijd en geld doordat u niet meer op locatie hoeft te testen. Met het unieke digitale display kunt u de luchtstroom en systeemdruk eenvoudig op afstand aflezen. Bovendien is de ventilatieapparatuur zeer eenvoudig te installeren.

Efficiënter dan centrifugaal ventilator

De uitstekend geprijsde energiezuinige hoge druk ventilator is veel efficiënter dan een vergelijkbare centrifugaal ventilator. De apparatuur is voorzien van een stille hoge druk axiale ventilator. Daarnaast beschikt deze ventilator over een datalogger en regeling, die de woningen tegen condens en schimmel beschermt.

Essentieel voor energie neutraal woningen

Engeland focust zich momenteel op het bouwen van energie neutraal woningen. Energie neutraal woningen zijn extreem energiezuinig. Optimale prestaties van ventilatie apparatuur is voor dergelijke woningen dan ook van essentieel belang. Met de nieuwe baanbrekende ventilatoren kunnen bouwers hun doelen beter realiseren. Ook in Nederland stimuleert de overheid de bouw van energie neutrale woningen. Consumenten kunnen bijvoorbeeld een hogere hypotheek krijgen bij aanschaf van een energie neutraal woning dan bij een ‘standaard’ woning.

Belangrijk evenement in de UK

Het evenement werd door de meest invloedrijke personen uit de Engelse vastgoedsector bijgewoond. De Engelse awards staan voor uitmuntende innovaties in de woningbouw. De innovatieve Vent-Axia ventilatieapparatuur is voor diverse awards in de UK genomineerd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de ventilatieapparatuur van Vent-Axia.

Downloads

Vent Axia Low Carbon Response ventilator (EN 2014)

Zorgvuldige keuze van uw ventilatie systeem

Het ventileren van lucht lijkt zo eenvoudig, maar er gaat een hele techniek achter schuil. U kunt uit verschillende ventilatiemethoden kiezen. Zo heeft u de keuze uit een natuurlijke of een mechanische luchtbehandeling en een combinatie van beide methoden. Vortvent adviseert u graag over het beste systeem voor uw situatie.

Ventilatie door natuurlijke toevoer en afvoer van lucht

Bij natuurlijke ventilatie stijgt de warme lucht naar boven en zakt de koude lucht naar beneden. Natuurlijke ventilatie vindt plaats onder invloed van wind en temperatuur. Bij deze ventilatievorm verliest u vaak veel warmte.

U kunt bijvoorbeeld natuurlijk ventileren via ventilatieopeningen in de gevel (ventilatieroosters, klepramen) en via bouwkundige kanalen en openingen (schoorsteentrek). U treft dit ventilatiemechanisme voornamelijk in oude gebouwen en woningen (van voor 1970).

Ventilatie door mechanische toevoer en afvoer van lucht

Bij mechanische ventilatie maakt u gebruik van mechanische apparatuur, zoals ventilatoren en inblaasroosters. U kunt ervoor kiezen de lucht op een natuurlijke manier af te voeren. Bijvoorbeeld via thermische trek door bouwkundige kanalen.

U kunt er ook voor kiezen de lucht op een natuurlijke wijze aan te trekken en mechanisch af te voeren. In dat geval maakt uw systeem gebruik van regelbare luchtbehandelingstechnieken (roosters, kanalen, openingen in de wanden en andere afzuigmethoden). Uw systeem maakt hierbij gebruik van een afzuigunit en zelfregelende roosters. Zelfregelende roosters laten altijd dezelfde hoeveelheid lucht door, ongeacht de weersomstandigheden.

Uiteraard is een systeem, dat uitsluitend gebruik maakt van mechanische toevoer en afvoer van lucht ook mogelijk. Een ventilatie-unit met twee ventilatoren zorgt voor het afvoeren van vervuilde lucht en het naar binnen blazen van verse buitenlucht. U kunt deze luchtbehandelingsmethode combineren met warmteterugwinning. In dat geval hergebruikt u warmte van de af te zuigen lucht. Met die warmte verwarmt u vast de verse buitenlucht, voordat u de lucht naar binnen blaast. Met deze methode kunt u uw warmteverlies tot wel 95% beperken!

Intelligente systemen en belangrijke randvoorwaarden

Binnen deze methoden zijn er verschillende mogelijkheden. Van eenvoudige systemen tot intelligente luchtbehandelingssystemen. Bijvoorbeeld een systeem waarbij u standaard gebruik maakt van natuurlijke ventilatie en als het nodig is van mechanische ventilatie. Ook kunt u kiezen voor collectieve luchtbehandeling en luchtbehandeling per ruimte. Daarnaast zijn er allerlei belangrijke randvoorwaarden waarbij u bij de keuze voor een systeem rekening moet houden. Bijvoorbeeld het type verwarming waar u gebruik van maakt, de isolatie van uw gebouw of woning en onderhoud, reiniging, design, etc.

Luchtbehandelingsadvies van Vortvent

Met behulp van geavanceerde software van onze leveranciers kunnen wij passende luchtbehandelingsoplossingen voor u samenstellen. Neem contact op met Vortvent voor advies en informatie over luchtbehandelingssystemen.