Nieuwe vestiging van Warmteservice

De Warmteservice Groep, specialist in verwarming, sanitair en installatiemateriaal, heeft een nieuwe vestiging geopend in Maastricht. Hiermee komt het totale aantal vestigingen op maar liefst 58 stuks.

Met 300 man personeel en 100.000 artikelen kunt u altijd bij hen terecht voor advies en snelle leveringen van onder andere Vortice ventilatoren. Al 25 jaar een gewaardeerd merk in hun assortiment.

Wij feliciteren hierbij de Warmteservice Groep met deze uitbreiding en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Verkoopteam Vortvent-Decipol

 

Mag het ietsje kleiner zijn?

Vortvent presentatie op de NBD-online site

Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten beloond met verschillende TÜV certificaten

Uw Komfovent Luchtbehandelingsunit voldoet gegarandeerd aan de meest energiezuinige energieklassen A +, A of B. De Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten hebben namelijk alweer een TÜV certificaat ontvangen.

Selectiesoftware Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten voldoet aan RLT-richtlijnen

Daarmee voldoet de selectiesoftware van de Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten aan de RLT-richtlijnen voor energie efficiëntie. De RLT-richtlijnen zijn gelijk aan die van Eurovent. Specifieke informatie over de energieklasse van uw Komfovent luchtbehandelingskast vindt u in een datasheet bij uw offerte en tevens bij de geleverde unit. Eerder werden de KLASIK luchtbehandelingskasten al beloond met de TÜV certificering voor hygiënisch ontwerp volgens de VDI-norm 6022-1.

TÜV Certificering

TÜV (Technischer Überwachungsverein) is wereldwijd een gerenommeerde en leidende certificatie en inspectie instelling. TÜV staat voor betrouwbaarheid en deskundigheid. Wereldwijd zijn er verschillende vestigingen. In Nederland is TÜV Nederland verantwoordelijk voor de TÜV Certificeringen. Bedrijven en producten kunnen o.a. certificaten ontvangen voor veiligheid, kwaliteit, hygiëne, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Komfovent KLASIK Luchtbehandelingskasten.

Zorgvuldige keuze van uw ventilatie systeem

Het ventileren van lucht lijkt zo eenvoudig, maar er gaat een hele techniek achter schuil. U kunt uit verschillende ventilatiemethoden kiezen. Zo heeft u de keuze uit een natuurlijke of een mechanische luchtbehandeling en een combinatie van beide methoden. Vortvent adviseert u graag over het beste systeem voor uw situatie.

Ventilatie door natuurlijke toevoer en afvoer van lucht

Bij natuurlijke ventilatie stijgt de warme lucht naar boven en zakt de koude lucht naar beneden. Natuurlijke ventilatie vindt plaats onder invloed van wind en temperatuur. Bij deze ventilatievorm verliest u vaak veel warmte.

U kunt bijvoorbeeld natuurlijk ventileren via ventilatieopeningen in de gevel (ventilatieroosters, klepramen) en via bouwkundige kanalen en openingen (schoorsteentrek). U treft dit ventilatiemechanisme voornamelijk in oude gebouwen en woningen (van voor 1970).

Ventilatie door mechanische toevoer en afvoer van lucht

Bij mechanische ventilatie maakt u gebruik van mechanische apparatuur, zoals ventilatoren en inblaasroosters. U kunt ervoor kiezen de lucht op een natuurlijke manier af te voeren. Bijvoorbeeld via thermische trek door bouwkundige kanalen.

U kunt er ook voor kiezen de lucht op een natuurlijke wijze aan te trekken en mechanisch af te voeren. In dat geval maakt uw systeem gebruik van regelbare luchtbehandelingstechnieken (roosters, kanalen, openingen in de wanden en andere afzuigmethoden). Uw systeem maakt hierbij gebruik van een afzuigunit en zelfregelende roosters. Zelfregelende roosters laten altijd dezelfde hoeveelheid lucht door, ongeacht de weersomstandigheden.

Uiteraard is een systeem, dat uitsluitend gebruik maakt van mechanische toevoer en afvoer van lucht ook mogelijk. Een ventilatie-unit met twee ventilatoren zorgt voor het afvoeren van vervuilde lucht en het naar binnen blazen van verse buitenlucht. U kunt deze luchtbehandelingsmethode combineren met warmteterugwinning. In dat geval hergebruikt u warmte van de af te zuigen lucht. Met die warmte verwarmt u vast de verse buitenlucht, voordat u de lucht naar binnen blaast. Met deze methode kunt u uw warmteverlies tot wel 95% beperken!

Intelligente systemen en belangrijke randvoorwaarden

Binnen deze methoden zijn er verschillende mogelijkheden. Van eenvoudige systemen tot intelligente luchtbehandelingssystemen. Bijvoorbeeld een systeem waarbij u standaard gebruik maakt van natuurlijke ventilatie en als het nodig is van mechanische ventilatie. Ook kunt u kiezen voor collectieve luchtbehandeling en luchtbehandeling per ruimte. Daarnaast zijn er allerlei belangrijke randvoorwaarden waarbij u bij de keuze voor een systeem rekening moet houden. Bijvoorbeeld het type verwarming waar u gebruik van maakt, de isolatie van uw gebouw of woning en onderhoud, reiniging, design, etc.

Luchtbehandelingsadvies van Vortvent

Met behulp van geavanceerde software van onze leveranciers kunnen wij passende luchtbehandelingsoplossingen voor u samenstellen. Neem contact op met Vortvent voor advies en informatie over luchtbehandelingssystemen.

Kwaliteit van uw lucht en de buitenlucht

Binnen uw gebouw kunt u de kwaliteit van uw leefomgeving grotendeels zelf regelen met lucht- en ventilatiesystemen. De kwaliteit van de lucht buiten is een ander verhaal.

Smogsituatie Nederland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)  verricht onderzoek en adviseert de overheid bij het gezond houden van onze leefomgeving. Op een speciale website van luchtmeetnet kunt u de actuele smogsituatie in Nederland volgen.

Advies over effectieve luchtbehandeling

Neem contact op met Vortvent voor advies en informatie over effectieve luchtbehandeling van uw gebouw, school, utiliteit of industrie. Wij leveren kwalitatief uitstekende systemen, producten, toebehoren en accessoires.

Door ventilatie voelt u zich beter!

Frisse lucht en goede ventilatie zijn noodzakelijk voor uw welzijn. Gebouwen waar te weinig geventileerd wordt kampen vaak met schimmels en grote hoeveelheden fijnstof.

Een gebrek aan ventilatie leidt tot gezondheidsklachten zoals allergieën, luchtwegproblemen, hoofdpijn, verminderd concentratievermogen en irritatie aan slijmvliezen.

In moderne goed geïsoleerde gebouwen vindt geen ventilatie meer plaats door kieren en naden. Een goed ventilatiesysteem is dan extreem belangrijk. Verse lucht moet naar binnen en verontreinigde lucht naar buiten.

Vortvent begeleidt u bij het vinden van passende luchtbehandelingsapparatuur voor o.a. woningbouwprojecten, kantorencomplexen, scholen en industriële projecten.

Op het consumentenplatform ‘Milieucentraal’ vindt u tips voor consumenten.