Luchtbehandeling met WTW zorgt voor een schoon klimaat voor een goede leeromgeving

WTW unit met hoog rendement tegenstroomplaten wisselaar voor frisse studenten

DOC Opleidingsinstituut

Het in Doetinchem gevestigde DOC Opleidingsinstituut weet als geen ander dat studenten en leerlingen beter presteren in een comfortabele leeromgeving.

Studenten kunnen zich beter concentreren door toevoer van voldoende schone lucht en afvoer an vervuilde lucht.  Uitgebreide onderzoeken hebben dit aangetoond en daarom is door de overheid het Frisse Scholen project opgestart. Met als doel het vaak slechte klimaat in onderwijs instellingen te verbeteren. Meer informatie vindt u in het RVO document Programma van Eisen Frisse Scholen 2015.

Het belang van een comfortabele leef-, werk- en leeromgeving is overduidelijk maar dit moet ook nog eens energiezuinig gerealiseerd worden. Daarom heeft het DOC Opleidingsinstituut gekozen voor een Vortvent Komfovent luchtbehandelingskast. Deze unit heeft warmteterugwinning voor het energiezuinig beheersen van het klimaat.

De techniek

De luchtbehandelingskast zorgt voor de verse lucht in twee boven elkaar liggende leslokalen. Ondanks de beperkte ruimte voor het luchtdistributie systeem realiseerde installateur Tombergen uit Gaanderen een goed werkend systeem met luchtsokken.

De Komfovent VERSO-CF-2300 unit is voorzien van een hoogrendement tegenstroom platenwisselaar, energiezuinige EC ventilatoren en een zeer complete C5 plug & play regeling. Deze kan zelfstandig werken of op een gebouwbeheersysteem. Deze luchtbehandelingskast voldoet aan de Eurovent klasse A (2016) en aan de Ecodesign regelgeving 2016. Daarnaast is de unit voorzien van een change-over koud/warm water blok waarmee de installatie uitgebreid wordt met koeling.

Na de montage is de gehele installatie samen met de installateur inbedrijf gesteld. De eindgebruiker is ruim geïnformeerd over de werking van de unit uiteraard maakt een duidelijke inbedrijfsstellings rapportage deel uit van de afwikkeling van dit project.