Luchtbehandeling met warmteterugwinning voor de kantoren van Air Products in Halfweg

Luchtbehandelingsunit voorzien van geïntegreerde dempers

Air Products

Wij hebben de luchtbehandelingskasten geleverd voor de ventilatie van de kantoren van Air Products in Halfweg. Hamer installaties uit Apeldoorn realiseerde de installaties in 2014. Ook voor koeling en verwarming is gezorgd met lokaal gemonteerde airconditioning.  Verse en schone lucht is belangrijk voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Voor Air Products is lucht en de losse delen daarvan zelfs meer dan dat.

Bedrijfsprofiel

Air Products and Chemicals, Inc. heeft als doel het verkopen van gassen en chemische stoffen voor industriële doeleinden. Het hoofdkantoor ligt in Allentown, in de Lehighvallei van Pennsylvania, Verenigde Staten.

Al meer dan 75 jaar zijn zij een toonaangevende onderneming voor industriële gassen, met vooral levering van atmosferische- en procesgassen. Daarnaast leveren zij het bijbehorende materieel aan productiemarkten. Voorbeelden zijn raffinage en petrochemie, metalen, electronica, voeding en dranken. Tevens is Air Products wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur op het gebied van vloeibaar aardgas.

Met ongeveer 15.000 werknemers en activiteiten in 50 landen, werken zij voor klanten uit de meest uiteenlopende industrieën van voedingsmiddelen en dranken tot medisch, energie en transport.

Een uiterst moderne productie faciliteit is gebouwd in Halfweg. Omdat er met brandbare stoffen en hoge drukken gewerkt wordt, zijn de veiligheids maatregelen zeer belangrijk. Een gezonde en schone leef- en werkomgeving draagt daar aan bij daarom heeft Air Product gekozen voor de aanschaf van een optimaal presterend luchtbehandelingssysteem en voldoende koeling.

Voor de luchtbehandeling met warmterugwinning werd voor beide unit gekozen voor de Komfovent Verso-R-Pro.
Deze units zijn voorzien van zakkenfilters, energiezuinige EC ventilatoren, een proportioneel geregeld warmtewiel en een volledig autonoom werkende plug & play regeling.

Voor meer informatie http://www.airproducts.nl/

Bron: website Air Products