Multi Functioneel Centrum Binnenbos in Zeist

Luchtbehandeling met warmteterugwinning, verwarming en regeling voor het wonderschone architectonisch multifunctioneel centrum Binnenbos in Zeist

Multi Functioneel Centrum Binnenbos in Zeist

Het Binnenbos in Zeist Oost is een ontmoetingscentrum gericht op zorg & welzijn, zelfontplooiing en ontmoeting voor alle inwoners van Zeist-Oost. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren en wijkbewoners kunnen er terecht voor advies en informatie. Bovendien zijn de woningen boven het centrum thuis voor 42 cliënten van Abrona.

Het Multi Functioneel Centrum Binnenbos heeft ook een gezondheidscentrum met drie huisartsen en een apotheek. Ook zijn twee fysiotherapiepraktijken, een praktijk voor oefentherapie Mensendieck en de muziekschool Backstage vaste huurders. Daarnaast zijn in de kelder zijn de gymnastieklokalen voor de basisscholen en wijksportorganisaties gepland.

Verder heeft het centrum een gezellig eetcafé, voor een lekkere hap in een goede sfeer.

Voorzieningen

Zeker als gevolg van de nieuwe woningen en verbeterde voorzieningen wordt Kerckebosch een ‘levensloopgeschikte’ wijk.  Het doel dat bewoners zo comfortabel en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen ligt zeker binnen bereik. In het hart van de nieuwe wijk komt de voorzieningenzone (Campus Kerckebosch) met o.a. de Brede School, het Christelijk College Zeist en school voor speciaal basisonderwijs De Stuifheuvel. Het ontmoetingscentrum Binnenbos is het middelpunt van Campus Kerckebosch. Meer informatie vindt u op Binnenbos Zeist.

De luchtbehandeling

Voor dit gebouw met zijn prachtige aanblik leverden wij 6 luchtbehandelingskasten. Alle units zijn voorzien van een eigen regeling en aangesloten op een Deos gebouwbeheersysteem. Een deel van de units staat in een technische ruimte op de bovenste verdieping. De overige units staan op tussenverdiepingen waarbij alle units zijn voorzien van warmteterugwinning.

Energiezuinig en stil

Meest belangrijk was het voldoen aan de Ecodesign, Erp en Eurovent regels wordt meer dan 20.000 m3/uur aan lucht verversd zodat iedereen van voldoende schone lucht is voorzien. Daarom zijn alle Komfovent luchtbehandelingskasten zijn uitgerust met een C5 plug & play regeling met uitgebreide functies. Lees hier meer over de C5 regeling  Als gevolg van het toepassen van de Komfovent kasten is het centrum voorzien van een zeer energiezuinige en stille installatie.